El TSJC condemna al conseller Bernat Solé a un any d’inhabilitació

El tribunal considera provat que va cometre un delicte de desobediència greu quan com a batlle d'Agramunt

El conseller Bernat Solé amb Mossos d'Esquadra després de declarar al TSJC el 14 de desembre del 2020 / Marta Sierra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, a un any d’inhabilitació i una multa de 16.800 euros pel seu paper en l’organització de l’1-O quan era alcalde d’Agramunt. Era també diputat al Parlament. El tribunal considera provat que va cometre un delicte de desobediència greu a resolucions judicials, ja que constata que tenia coneixement personal i directe de les decisions del Tribunal Constitucional que advertien de les conseqüències en cas d’aplicar les lleis aprovades pel Parlament l’any 2017 sobre el referèndum. També haurà de pagar les costes del procés.

Port de Tarragona