Desarticulen a Tarragona i Barcelona un grup criminal dedicat al tràfic internacional de marihuana per paqueteria

Cinc dels sis detinguts ingressen a presó preventiva sense fiança

Agents de la Guàrdia Civil en un operatiu per desarticular una banda dedicada al tràfic internacional per paqueteria des de Tarragona i Barcelona, localitzant marihuana dins d'un cilindre industrial. / GC Tarragona

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana a escala internacional a través d’empreses de paqueteria. S’han detingut sis persones dels Països Baixos, Marroc i Veneçuela, i cinc d’elles han ingressat a presó provisional sense fiança per ordre del jutge. En l’operatiu, s’han fet registres a Barcelona, Rubí, Salou i Cambrils, i s’han intervingut un total de 102 quilos de cabdells de marihuana, 11 quilos d’haixix, 14.300 euros en metàl·lic i diversos dispositius electrònics relacionats amb l’activitat. La investigació va començar a mitjans del 2020 quan es va interceptar a Bèlgica l’enviament de 40 quilos de cabdells, envasats al buit, dins d’un paquet de mobiliari de jardí, provinent de Tarragona.

L’organització adquiria substàncies estupefaents a productors de la demarcació tarragonina i a través de connexions internacionals les exportaven a diversos països de la Unió Europea.

Port de Tarragona