L’atropellament múltiple de Reus deixa vuit ferits, dos dels quals es troben en estat molt greu

Una conductora de 78 anys ha perdut el control del cotxe a la plaça del Nen de les Oques

Imatge del vehicle que ha impactat contra la porta d'una mútua. / Cedida

L’atropellament múltiple de Reus ha deixat un balanç de vuit ferits. Tal com ha detallat l’Ajuntament de Reus, set estan a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus amb politraumatismes. Dues persones es troben en estat molt greu, tres en estat greu i dues en estat menys greu. També hi ha una vuitena persona a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Per causes encara desconegudes, una conductora de 78 anys ha perdut el control del cotxe aquest dissabte al migdia a la plaça del Nen de les Oques, ha accedit a una zona de vianants i ha envestit set persones. El vehicle ha quedat encastat contra el mur d’un edifici a la cruïlla del passeig de Sunyer amb l’avinguda del Doctor Vilaseca. La conductora ha donat negatiu a la prova d’alcoholèmia.

Els set vianants ferits per l’atropellament han estat atesos ‘in situ’ per Guàrdia Urbana de Reus, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La majoria dels afectats han estat evacuats a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, mentre que un d’ells ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. El SEM ha activat 9 ambulàncies, així com l’equip de psicòlegs.

Un dels testimonis de l’incident ha estat Sergi Moreno, que estava creuant la vorera molt a prop del passeig Sunyer quan ha aixecat la vista del mòbil i s’ha adonat que un vehicle s’havia encastat en una paret de l’edifici del davant. «He vist persones a terra, gent corrent, cridant; ha estat una mala passada», ha relatat.

Alertada per la seva filla i per la cridòria del carrer, un altra testimoni, l’Elisabet, ha sortit a la terrassa des d’on ha vist les persones atropellades. «Ningú sabia què passava, primer et penses el pitjor; veure tota la gent a terra impacta molt, ha sigut molt fort», ha afirmat aquesta veïna de Reus.

L’alcalde Carles Pellicer ha destacat la rapidesa i la professionalitat dels cossos d’emergències i de seguretat en el sinistre. A més, Pellicer ha qualificat l’accident «d’estrany» i ha assegurat que s’investigaran les causes, ja que la conductora ha travessat pel mig d’un pas de vianants. «Vuit persones són moltes persones; esperem que es recuperin aviat, en principi estan fora de perill», ha assegurat. L’alcalde i altres autoritats de la ciutat s’han acostat aquest migdia fins al lloc de l’accident.

En una piulada, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que s’ha posat en contacte amb el batlle per conèixer l’estat de la situació. Sàmper també ha agraït la feina dels cossos de seguretat i d’emergències que han treballat en l’atropellament múltiple.

Port de Tarragona