El jutjat arxiva el cas ‘Coaching’ contra la regidora del PSC de Tarragona, Begoña Floria

El fiscal no hi presenta recurs

Begoña Floria, en la presentació de la festa de Cap d'Any a la plaça del Mercat Central el desembre del 2018. / Mar Rovira

El jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona ha arxivat el cas ‘Coaching’, que investigava presumptes irregularitats comeses per la regidora del PSC de Tarragona, Begoña Floria, quan presidia l’empresa pública Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), segons ha avançat Tarragonadigital. En un auto del 4 de gener al qual ha tingut accés l’ACN la magistrada considera que està «acreditada la legitimació per part del gerent de l’AMT, Sergi Arts, per dur a terme la contractació» que s’investigava. Es tractava d’un curs de ‘coaching’ que va costar 47.000 euros a l’AMT.

La CUP va denunciar el contracte davant la fiscalia el febrer del 2018 en considerar que es podrien haver comès suposats delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències o blanqueig de capital.

El fiscal no ha presentat recurs a l’arxivament i ha valorat que «no es desprenen elements objectius que puguin acreditar la perpetració dels delictes». A banda de Floria i Arts s’ha investigat tres persones més. La regidora socialista ha expressat la seva satisfacció per la decisió judicial.

Port de Tarragona