Protecció Civil rep 667 trucades relacionades amb l’episodi de vent que afecta Catalunya

Fins a la matinada es preveu que hi hagi ratxes superiors als 90 quilòmetres per hora a qualsevol punt del país

Imatge d'un arbre que ha caigut a un carrer de Coma-ruga. / Bombers

El telèfon d’emergències 112 ha atès fins a les sis de la tarda d’aquest dilluns 667 trucades per 490 incidències relacionades amb l’episodi de vent que afecta Catalunya, cap de les quals de gravetat. Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Ventcat fins a la propera matinada. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es preveu que hi hagi ratxes superiors als 90 quilòmetres per hora a qualsevol punt del país a excepció del quadrant est. Les possibles afectacions es donaran de manera més lleu al Pirineu i Prepirineu i amb més intensitat a la zona de la Catalunya Central, on es veurà especialment afectada la comarca de l’Anoia. A les Terres de l’Ebre és preveu una especial incidència a les comarques del Baix Camp i el Tarragonès.

La majoria de trucades han estat per risc estructural o obstacles a la calçada. Per comarques, el telèfon 112 ha rebut 194 trucades des del Baix Camp, 167 del Barcelonès i 115 del Tarragonès.

D’aquestes trucades, els Bombers han rebut 239 avisos, concentrats sobretot al Camp de Tarragona. En la majoria de casos han estat requerits per arbres caiguts o a punt de caure, o per revisar i assegurar elements d’edificis o de la via pública.

A banda, durant la tarda els Bombers també han estat treballant en diversos incendis de vegetació al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Segons informa Protecció Civil, el vent afavoreix la seva propagació i dificulta les tasques d’extinció.

Així, treballen en l’extinció d’incendis a Constantí, a la zona de la Ferrarota i a la zona del Polígon Industrial, a Nulles, a un camí de la pedania de Bellavista, al polígon industrial de Tortosa i a una zona d’arrossars d’Amposta. La mateixa font indica que tots aquests incendis evolucionen favorablement.

D’altra banda, a Valls, els Bombers han estat alertats d’un altre incendi forestal poc després de les quatre de la tarda, a una zona de canyes, al camí dels Molins. Els Bombers, amb 14 dotacions, treballen per evitar la propagació d’un dels flancs cap a nuclis habitats i també cap a una benzinera, tot i que en aquesta zona ja està estabilitzat.

Com a mesura preventiva, i per la possible presència de fum, s’ha confinat una residència propera. Per l’altre flanc de l’incendi, el foc finalment no ha arribat a la carretera N-240 i tampoc l’ha saltat.

L’SMC ha registrat ratxes de vent de 112 quilòmetres per hora al Perelló (Baix Ebre), de 106,2, a Mas Barberans (Montsià), de 105,8 a Mont-Roig del Camp (Baix Camp) o de 94,3 al Vendrell (Baix Penedès).

A més, la carretera BV-4042 al seu pas per Guardiola de Berguedà es troba tallada al trànsit en ambdós sentits a causa del vent, concretament entre els quilòmetres 17 i 21.

Port de Tarragona