Mor als 76 anys el psiquiatre i divulgador científic Joan Corbella

Havia esdevingut un personatge popular per les aparicions en diversos mitjans de comunicació

El psiquiatre i divulgador científic Joan Corbella (Santa Coloma de Queralt, 1945) ha mort aquest dimecres a Palma, segons ha anunciat a Instagram la seva esposa, l’escriptora Maria de la Pau Janer. Corbella havia esdevingut una persona coneguda per les seva aparicions mediàtiques en ràdios televisions i diaris, en què explicava la ciència de la psiquiatria i l’aplicació en la vida quotidiana. També va escriure diversos llibres sobre problemes psiquiàtrics i del món de la parella que van tenir molta acceptació entre el públic. L’any 1997 va guanyar el premi Ramon Llull de novel·la amb l’obra ‘D’avui per demà’. Des del 2005 estava casat amb Maria de la Pau Janer, amb la qual havia treballat presentant espais de televisió i de ràdio.L’escriptora mallorquina s’ha acomiadat de Corbella amb un poema de l’autor Rainer Maria Rilke que ha publicat al seu compte d’Instagram: «Al meu amor, Joan Corbella, en el día de la seva mort: Apaga aquests ulls meus: no deixaré de veure’t, si em tapes les orelles podré igualment sentir-te, i podré sense peus anar vers tu i sense boca podré encara conjurar-te. Lleva’m els braços i t’agafaré amb el meu cor com si fos una mà; para’m el cor, bategarà el cervell; i si al meu cervell tu cales foc, llavors et portaré a la meva sang».

Port de Tarragona