Advocats europeus denuncien la «intenció política» de «silenciar» els líders independentistes amb les condemnes

Se sumen a la reivindicació d'amnistiar els presos com a via per solucionar el conflicte

ACN

L’Associació Europea d’Advocats per la Democràcia i els Drets Humans ha afirmat aquest divendres que «el judici i la sentència» del Tribunal Suprem als líders del procés independentista català «revelen la intenció política» de «silenciar-los políticament mentre durin les seves condemnes». L’entitat també ha donat suport a la campanya d’Amnistia i Llibertat, que promou una llei per amnistiar el presos com a via per trobar una solució democràtica al conflicte polític. «Els problemes polítics s’han de resoldre a través de la via política i no jurídica», afirma l’associació europea d’advocats. «Els adversaris polítics s’han de confrontar als parlaments, als mitjans, i als fòrums públics, no als jutjats», afegeix.

La plataforma agrupa advocats i juristes de 21 països europeus, que uneixen forces per lluitar pels Drets Humans i les llibertats civils.

En un comunicat que ha fet públic l’entitat s’afirma que els líders independentistes van ser jutjats «per haver organitzat pacíficament» el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017. iI davant d’aquesta constatació afirmen: «No només els judicis, sinó encara més les sentències, revelen la intenció política de silenciar políticament aquests polítics mentre durin les condemnes».

A banda alerten que alcaldes proindependentistes, consellers, funcionaris i activistes «continuen essent assenyalats, i aproximadament 3.000 esperen un judici per actes relacionats amb el procés polític a Catalunya».

En aquest context el col·lectiu d’advocats europeus dona suport a la proposta per una llei d’Amnistia que promogui el debat sobre una solució política i «acabi amb la qüestió profunda del conflicte».

Port de Tarragona