La Guàrdia Civil investiga la mort intencionada de gats amb paranys a Parc Riuclar de Tarragona

Es van descobrir diversos cadàvers atrapats en llaços trampa

Un dels gats que ha mort a un dels paranys. /GC

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona investiga la mort intencionada de diversos exemplars de gats que s’han produït en una zona arbrada adjacent a l’Ermita de la Dolorosa de Parc Riuclar de Tarragona.

Els fets investigats es remunten a dissabte passat quan la Guàrdia Civil, a través de diversos veïns de la zona, va tenir coneixement de la col·locació de llaços trampa per a la captura d’animals.

A l’tenir coneixement de fet, efectius de l’SEPRONA es van desplaçar fins a la zona en qüestió i, després de realitzar un reconeixement d’aquesta, van descobrir diversos cadàvers de felins, en diferents estats de descomposició, que es trobaven atrapats en llaços trampa col·locats expressament, per a la captura indiscriminada de qualsevol mena d’animal que passés per la zona; algunes d’aquestes trampes encara disposaven d’esquer amb l’objectiu d’atreure els animals fins a elles.

Per aquest motiu, el SEPRONA està investigant l’autoria en la col·locació descontrolada i massiva d’aquestes trampes, intensificant la vigilància d’aquesta i altres zones proclius instal·lació de les mateixes, a l’objecte de localitzar els responsables de la seva col·locació; advertint als autors d’aquesta conducta, que la col·locació de trampes no selectives de caça poden arribar a constituir un il·lícit de tipus penal per maltractament animal.

El SEPRONA en la seva funció de policia judicial mediambiental, s’encarrega de vetllar pel compliment de les disposicions vinculades a la conservació de la natura i de l’entorn, desenvolupant investigacions sobre delictes contra el medi natural i la protecció dels animals.

Port de Tarragona