Bárcenas assegura que va negociar enterrar «la destral de guerra» amb dues persones molt vinculades al PP actual

L'extresorer diu que va acordar "contrapartides molt clares" a canvi de la pau i retirar l'acusació pels discos durs

Luís Bárcenas arribant a l'Audiència Nacional per conèixer si ingressa a presó, el 28 de maig de 2018. / ACN

L’extresorer del PP Luis Bárcenas ha afirmat que va negociar «enterrar la destral de guerra» amb dues persones molt vinculades al PP actual. En una entrevista a ‘El Mundo’, ha detallat que hi va haber «una negociació» duta a terme per un «amic íntim» seu amb dues persones «molt vinculades al PP actualment». A canvi d’enterrar la «destral de guerra» amb els populars i retirar-se com a acusació en el cas dels discos durs, se li van oferir unes «contrapartides molt clares» que, «un cop més» els interlocutors no haurien complert. «Començo a estar-hi acostumat», ha dit. El tresorer ha donat per trencades les negociacions, i a unes hores de l’inici del judici per la suposada caixa B del PP, assegura sentir-se «enganyat» pels populars. Bárcenas ha implicat a dos membres vinculats amb el PP actual, als quals no ha identificat. Segons el mitjà, un dels suposats negociadors seria membre de l’actual junta directiva del partit. L’extresorer ha recordat que ja va obrir converses abans del seu ingrés a presó el 2013, quan afirma que va rebre «amenaces expresses» per part d’advocats en nom del partit.

Empresonat des del 2018 pel cas Gürtel, ha fet aquestes declaracions cinc dies després de comunicar a la Fiscalia Anticorrupció la seva voluntat de col·laborar i aportar totes les proves que custodia i que demostrarien el presumpte finançament irregular del partit. Les afirmacions també arriben després d’assenyalar directament l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy en el cas.

Port de Tarragona