Els Mossos colpegen amb porres els manifestants que protestaven contra l’acte polític de Vox a Valls

Desenes de persones llancen ous contra els simpatitzants d'extrema dreta i despleguen una estelada de grans dimensions

Manifestants contraris a l'acte de campanya de Vox a Valls alçant cartells reivindicatius. Imatge el 7 de febrer del 2021 / Mar Rovira

Els Mossos d’Esquadra han colpejat amb porres els manifestants que han protestat contra l’acte de campanya de Vox celebrat aquest diumenge a Valls. Els enfrontaments s’han produït a la Font de la Manxa quan l’acte polític ja s’havia acabat i ja no quedaven simpatitzants del partit d’extrema dreta. Encapçalats per Javier Ortega Smith, gairebé una trentena de persones han passejat pels carrers del municipi. Durant el recorregut hi ha hagut moments de tensió amb els manifestants. Els Mossos d’Esquadra han desplegat un ampli control policial per impedir que els dos grups es trobessin. Desenes de persones han llançat ous contra els simpatitzants de Vox i els veïns han desplegat una estelada de grans dimensions.
Unes 200 persones han protestat aquest matí contra l’acte polític de Vox que s’ha celebrat al Portal Nou de Valls. El cordó policial dels Mossos d’Esquadra al voltant de la plaça ha impedit que els manifestants contraris a l’acte es topessin amb els simpatitzants del partit d’extrema dreta.

A l’entrada de la comitiva de Vox al Portal Nou, els veïns han fet sonar el Cant dels Segadors a tot volum. L’himne de Catalunya s’ha repetit diverses vegades durant l’acte que ha durat poc més de mitja hora, i que ha comptat amb la intervenció del secretari general de Vox, Javier Ortega Smith.

Durant la protesta, els manifestants han cridat insults contra els simpatitzants del partit d’ultradreta i s’han encarat a certs mitjans de comunicació i efectius policials. També han llençat ous contra els simpatitzants de Vox, sense que toquessin a cap persona ni efectiu policial. A la vegada, han cridat consignes com «Fora els feixistes dels nostres carrers».

Abans que s’iniciés l’acte, s’han viscut moments de tensió entre el col·lectiu contrari a Vox i els agents de la BRIMO, especialment, al Pati, on els dos grups s’han trobat. En aquest punt, els Mossos han colpejat amb les porres a alguns dels manifestants.

Les càrregues s’han repetit un cop s’ha acabat l’acte polític. Un grup menor dels concentrats s’han dirigit des del Portal Nou cap a la Font de la Manxa, on els agents de la BRIMO han encapsulat els manifestants i han carregat contra ells. A més, alguns dels participants han caigut a la font, mentre els agents els colpejaven.

Els Mossos d’Esquadra han desplegat desenes d’agents i almenys vuit unitats de la BRIMO. Segons fonts del cos, dos mossos han resultat ferits lleus.

Port de Tarragona