L’Audiència Nacional rebutja el recurs de súplica contra l’empresonament de Hasél

El tribunal recorda que és reincident i que no té intenció de disculpar-se ni reparar el “dany moral causat”

El raper Pablo Hasél tancat a la UdL per frenar la seva detenció i empresonament / Oriol Bosch

L’Audiència Nacional ha confirmat aquest dilluns l’ordre d’empresonament contra el raper lleidatà Pablo Hasél, que havia presentat un recurs de súplica. El tribunal rebutja el recurs, com demanava la fiscalia i manté vigent l’ordre d’empresonament, que donava de termini fins divendres passat a Hasél per ingressar voluntàriament a presó per complir la pena de nou mesos per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i les forces de seguretat. El tribunal recorda que Hasél ja té antecedents similars i, per tant és reincident, i no té intenció de reparar moralment el dany causat, sinó que “persisteix en la seva actitud antisocial”.A més, la interlocutòria diu que “les campanyes en favor del penat que poguessin haver orquestrat algunes persones no poden determinar la inaplicació de la llei vigent, sinó la seva eventual modificació pel Parlament”.

Justament aquest dilluns Hasél s’ha tancat juntament amb altres persones que li donen suport a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida per tal de dificultar la seva detenció i empresonament.

Port de Tarragona