Entitats bancàries destrossades, enfrontaments amb la policia i llançament de llambordes durant la protesta a Girona

Almenys onze detinguts en els aldarulls a Lleida, Barcelona i Vic per l'empresonament de Pablo Hasel

Manifestants llancen objectes contra els Mossos a Barcelona durant la manifestació de suport a Hasel / Miquel Codolar

Entitats bancàries destrossades, enfrontaments amb la policia i llançament de llambordes i vidres contra el cordó policial durant la protesta en suport al raper Pablo Hasél a Girona. La manifestació, que en un principi ha arribat a congregar fins a 5.000 persones, ha anat pujant de to i la tensió ha esclatat davant la Subdelegació. Allà, un grup de manifestants ha fet servir els contenidors a mode de barricades per parapetar-se i llançar llambordes i vidres contra els Mossos, que han respost amb salves i foam. Després, els manifestants s’han dispersat pel centre i han provocat importants destrosses a entitats bancàries, esberlant els vidres i regirant-ne els interiors. Els incidents han durat fins poc abans de les deu de la nit.

Onze detinguts a Barcelona, Lleida i Vic

Almenys onze persones han estat detingudes aquest dimarts a la nit en el marc dels aldarulls que hi ha hagut a Lleida, Barcelona i Vic per l’empresonament del cantant de rap Pablo Hasel, segons han informat els Mossos d’Esquadrda. Vuit de les detencions s’han practicat a Lleida, mentre que n’hi ha hagut dues a Barcelona i una altra a Vic. També hi ha hagut aldarulls a Girona, però de moment no ha transcendit si hi ha hagut detinguts. A banda, els Mossos d’Esquadra han informat que cinc agents del cos han resultat ferits en el marc dels aldarulls, que han comportat llançament d’objectes, crema de contenidors i vandalisme a seus bancàries i vehicles, entre d’altres. Tres dels mossos han estat ferits a Barcelona, i els altres dos a Lleida.

Port de Tarragona