El TC avala la competència del Suprem per jutjar la causa dels líders del procés

El tribunal de garanties tomba per unanimitat el recurs de Meritxell Borràs contra la sentència de l’1-O

Tribunal Consticucional / Foto: Roger Pi de Cabanyes

Pol Solà / Madrid .- El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha avalat per unanimitat la competència del Tribunal Suprem per jutjar la causa de l’1-O, en considerar que els encausats eren aforats i que part dels fets es van cometre a l’estranger. A més, la competència es pot estendre als “responsables per conexitat” i té una “inqüestionable base legal”. El tribunal desestima així el recurs presentat per l’exconsellera Meritxell Borràs, condemnada a una multa de 60.000 euros per desobediència. És la primera sentència d’un recurs per la sentència del Suprem de l’octubre del 2019 i sobre el fons de l’assumpte. En la deliberació no hi ha participat Antonio Narváez, que es va abstenir després de ser recusat. La sentència serà notificada els propers dies.

Port de Tarragona