Detingut un home a Girona que ajudava a aprovar l’examen teòric de conduir donant les respostes per auricular

A més del suport tècnic, la Guàrdia Civil sospita que l'arrestat cobrava diners als aspirants

arxiu

La Guàrdia Civil ha detingut un home a Girona que ajudava a aprovar l’examen teòric del permís de conduir, donant les respostes als aspirants a través d’un auricular. Els fets es remunten fa uns mesos quan els funcionaris encarregats de la supervisió dels exàmens van sospitar que alguns dels aspirants podien estar fent ús de suport electrònic per fer la prova. Arran d’això, la Guàrdia Civil va dissenyar un dispositiu que va corroborar el que els funcionaris advertien. Durant un examen, els agents van detectar que diferents persones de diferents nacionalitats i amb dificultats per entendre el castellà, rebien les respostes des de l’exterior a través del mòbil i d’un sistema de micròfons i auriculars.

Aleshores, els policies van fer diverses inspeccions que van descobrir diferents aspirants, a més de la persona detinguda, amb tot aquest tipus de material. A més, a l’arrestat, que estava en una zona propera al lloc de l’examen, se li van trobar 3.000 euros en efectiu. Per això, la Guàrdia Civil sospita que es tracta d’un grup organitzat que cobrava als aspirants a l’examen de conduir, i a canvi els proporcionava els mitjans tecnològics necessaris per poder aprovar la prova.

El detingut, de 31 anys, haurà de respondre per un presumpte delicte contra l’Administració Pública i un de falsedat documental. A més de l’arrestat, tres persones més estan sent investigades en relació amb el cas.

Port de Tarragona