Desarticulen una banda que robava a polígons de Tarragona, Reus i altres punts de Catalunya amb furgonetes i uniformes falsos

Els Mossos detenen tres homes que es feien passar per repartidors. El jutge només ha ordenat l'empresonament d'un d'ells per un altra causa.

CME

Investigació dels Mossos d’Esquadra de Tarragona han detingut tres homes de 32, 33 i 34 anys, de nacionalitat espanyola, un veí de Badalona i els altres dos amb domicili desconegut, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, un robatori amb violència, un robatori amb força i, com a mínim, 12 delictes de furt.

La investigació policial va començar el mes de novembre de l’any 2020 arran d’un robatori amb força en una empresa del Polígon Industrial Riu Clar a Tarragona. Segons es va poder saber, quatre individus van arribar al lloc amb una furgoneta, van forçar la porta de l’empresa i van sostreure un palet amb material electrònic valorat en gairebé 4.500 euros.

A partir d’aquell primer fet, els investigadors van detectar un augment de furts a la zona, principalment a empreses de missatgeria amb magatzems amb molta paqueteria. En aquest cas, la majoria de fets analitzats eren furts que seguien un mateix patró.

Els investigats triaven empreses on el volum de feina fos elevat i on, per gestionar els repartiments de paqueteria, els magatzems estiguessin amb les portes obertes durant el torn de treball. Llavors, mitjançant una furgoneta amb característiques idèntiques a les que fan servir els repartidors, els detinguts accedien a les naus vestits amb roba de feina i es feien passar per treballadors per carregar paquets i caixes i marxar ràpida i discretament del lloc.

Amb aquest mateix modus operandi, els mossos van poder relacionar el grup criminal amb fins a 12 furts, la meitat a Tarragona i la resta a Reus, Constantí, Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Tàrrega i Roda de Ter. A més, al grup també se l’investiga per un robatori amb violència ja que en un furt a l’Hospitalet de Llobregat van ser sorpresos per un treballador i, després de forcejar amb ell i altres treballadors més, van estar a punt d’atropellar-los amb la furgoneta en la fugida.

De la investigació policial destaca la facilitat que tenia el grup per aconseguir furgonetes i adequar-les amb distintius d’empreses de missatgeria que els permetien cometre els furts de forma discreta.
Amb el grup identificat i acreditada la seva activitat delictiva, els investigadors van detenir a Santa Oliva tres homes entre els quals hi havia el líder del grup, de 35 anys amb domicili a Badalona.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
Els detinguts, que acumulen entres els tres un centenar d’antecedents policials, van passar dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell. Els detinguts de 34 i 35 anys van quedar en llibertat amb càrrecs mentre que el de 32 anys va ingressar a presó per una requisitòria per una altra causa.

Port de Tarragona