Estrasburg condemna a Espanya per l’actuació policial durant el setge al Congrés del 2012

El TEDH conclou que les autoritats no van investigar suficientment si l'acció de la policia va ser "proporcional"

TEDH
Imatge d'arxiu del Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg.


Natàlia Segura / Brussel·les
.- El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat a Espanya per l’actuació policial durant el setge al Congrés del 2012. En la seva sentència publicada aquest dimarts, el tribunal amb seu a Estrasburg ha determinat que les autoritats espanyoles «no van dur a terme una investigació efectiva» per avaluar «adequadament la proporcionalitat» de la policia durant el desallotjament d’una de les manifestants. La dona va denunciar el maltractament i «humiliació» que va rebre per part dels agents antidisturbis, però després de diversos recursos fallits a Espanya va apel·lar a Estrasburg. El TEDH ara li ha donat la raó i ha obligat Espanya a indemnitzar-la amb uns 1.000 euros.

Port de Tarragona