banner Generalitat

Desarticulada una banda de narcotraficants a la Costa del Sol amb naus industrials a Barcelona

La Guàrdia Civil fa 46 detencions, bloqueja 1,5 MEUR de béns blanquejats i decomissa 8,6 tones d’haixis i sis barques

Imagen de archivo de una detención realizadas por Guardia Civil.

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització de narcotràfic centrada al sud d’Espanya però amb vincles a Barcelona. L’operació ‘Asgard’, dirigida per un jutjat d’Estepona (Màlaga), ha acabat amb el decomís de 8.665 quilos d’haixix, una arma de foc real, sis barques neumàtiques semirígides i 46 detencions a Cadis, Màlaga, Almeria, Múrcia, Ceuta i Barcelona. La investigació es va entrecreuar amb l’operació Collar de blanqueig de capitals a Ceuta, i ha permès destapar un patrimoni immobiliari i mobiliari blanquejat al voltant dels 3 milions d’euros. S’han pogut bloquejar 1,5 milions d’euros en patrimoni. L’organització estava liderada pel conegut narcotraficant de 33 anys ‘El Tapi’, que prenia moltes mesures de seguretat.

La banda prenia moltes mesures de seguretat a l’hora de comunicar-se i desplaçar-se per aconseguir i vendre la droga. Estava ubicada principalment a la Costa del Sol, però també es desplaçaven al Camp de Gibraltar, Huelva i Almeria. En aquesta última província tenien un suport logístic important per guardar les embarcacions que portaven l’haixix des del Marroc a la costa espanyola. També disposaven de diverses naus industrials a Almeria, Múrcia i Barcelona on guardaven les barques i el combustible. També van actuar a Portugal.

Port de Tarragona