Detingut a Barcelona un fugitiu condemnat a perpetuïtat a França per segrestos, atacs amb armes i tràfic de drogues

La Policia Nacional l'ha localitzat en un hotel i també ha arrestat la seva parella per falsedat documental

Imatge facilitada pel CNP minuts després de la detenció.

La Policia Nacional ha detingut en el vestíbul d’un hotel del centre de Barcelona un fugitiu condemnat a perpetuïtat amb dues ordres europees de detenció i lliurament interposades per les autoritats franceses. La primera de les ordres és per agressions greus i la segona per lesions i homicidis amb arma de foc, segrest, extorsió i tràfic de drogues com a membre d’una organització criminal. També s’ha arrestat la seva parella per falsedat documental. El dispositiu policial per a dur a terme la detenció va tenir en compte l’advertiment del cos policial francès sobre el seu caràcter violent, la seva perillositat i que podia anar armat, segons ha informat la Policia Nacional.
Les investigacions van començar a finals del mes de febrer, quan la policia francesa va transmetre una sol·licitud per a la seva localització i detenció.

Entre desembre de 2019 i juny de 2020, l’home detingut va ser condemnat com a líder d’una organització criminal dedicada al trànsit d’estupefaents, per haver ordenat i participat en diverses venjances amb segrestos i atacs amb armes de foc i de guerra. Aquests fets van ocasionar lesions i van provocar la mort a diverses persones, entre algunes víctimes innocents menors d’edat. Per aquests fets s’enfronta a una condemna de reclusió a perpetuïtat.

L’home també va ser condemnat a tres anys de presó l’octubre de 2017 a la localitat francesa de Besançon, capital del departament de Doubs, per suposades agressions greus i lesions amb arma de foc.

Port de Tarragona