Borràs és escollida presidenta del Parlament en segona votació amb els vots d’ERC i JxCat i l’abstenció de la CUP

Ha obtingut 64 vots, 14 més que Eva Granados (PSC)

Els diputats de JxCat aplaudeixen Laura Borràs un cop elegida com a presidenta del Parlament / Sílvia Jardí

Marta Sierra / Barcelona.- La diputada de JxCat Laura Borràs ha estat escollida presidenta del Parlament en segona votació amb els vots a favor d’ERC i JxCat, i l’abstenció de la CUP. En primera votació no ha aconseguit la majoria absoluta mínima de 68 diputats i se n’ha fet una altra entre els dos noms més votats: Borràs i Eva Grandos (PSC). En segona volta surt escollit qui obté més vots, en aquest cas Borràs, per 14 més. La CUP ha expressat amb l’abstenció el recel que tenen amb la figura de Borràs per la seva situació judicial arran de la gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. Borràs és la tercera dona en ocupar la presidència del Parlament i la desena persona des del restabliment de la cambra catalana.

Port de Tarragona