Una jutgessa de Barcelona atura un desnonament que l’ONU demanava suspendre cautelarment

El Comitè de Drets Socials de l'ens ho ha sol·licitat per "evitar danys irreparables" mentre estudia aquest cas i un altre al barri de Sant Andreu.

Alejandro, en una intervenció televisiva. / Captura TV3

La titular del Jutjat de Primera Instància número 27 de Barcelona, Yolanda Lucia Arrieta, ha ordenat aturar un dels dos desnonaments que l’ONU demanava suspendre cautelarment mentre estudiava els casos per «evitar danys irreparables», concretament el del pis del Gòtic, on viu un home de 84 anys. La plataforma Resistim al Gòtic ha celebrat la notícia a través de Twitter: «Victòria. Hem suspès el desnonament en data oberta de l’Alejandro! Després del requeriment de l’ONU, arrel del nostre recurs, el jutjat no ha tingut més remei que suspendre el desnonament il·legal».
El Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de l’ONU ha demanat la suspensió cautelar del desnonament del Gòtic que s’ha aturat i d’un altre al barri de Sant Andreu. En concret, segons les resolucions a les quals ha tingut accés l’ACN, l’ens sol·licitava la suspensió o un habitatge alternatiu «que s’adeqüi a les necessitats» dels afectats. En el cas de Sant Andreu la família són una parella amb dos menors de 9 i 13 anys.

Aquest altre desnonament estava previst per a aquest mateix dimarts a les 12 del migdia. Segons han explicat fonts del Sindicat d’Habitatge del barri a l’ACN, més d’una hora després que s’hi hagués desplaçat la comitiva judicial, el desnonament s’ha aturat per avui, tot i que no es descarta una nova data de llançament.

Segons el sindicat la família fa més de deu anys que viu al pis però després d’un canvi de propietari, la nova propietat no vol renovar el contracte. Denuncien que el jutjat 24 de primera instància no hi veu vulnerabilitat tot i que la situació de la família és de vulnerabilitat econòmica «molt greu».

Port de Tarragona