Mor una dona en caure per un penya-segat a Cadaqués

Els Bombers de la Generalitat han realitzat una vintena d'actuacions al medi natural relacionats amb atenció a persones

Un altra persona havia caigut a la zona de roques de la platja de la Belladona, a Calonge. / Bombers Generalitat

Una dona de 70 anys ha mort aquest diumenge en caure per un penya-segat a Cadaqués. Els serveis d’emergències han explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que l’accident ha tingut lloc sobre les 11.30 del matí en un tram del camí de ronda que passa pel municipi. S’han activat els Bombers de la Generalitat i també unitats de muntanya i aquàtiques dels Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec del dispositiu en certificar-se la defunció de la víctima.

D’altra banda, aquest cap de setmana els Bombers de la Generalitat han rebut una vintena d’avisos per atendre serveis al medi natural, la majoria per rescatar excursionistes accidentats a la muntanya o per atendre ciclistes accidentats en zones de difícil accés. Dels serveis d’avui cal destacar:

A primera hora del matí, a Manresa (avís 09.08 hores), dues dotacions dels Bombers han donat suport als efectius sanitaris per una persona que ha caigut amb la bicicleta. Es trobava al parc de l’Agulla, a una pista que surt del camí de les Aigües.

Al refugi de Costabona, a Setcases, una persona ha alertat (10.52 hores) que ahir va caure i es va fer mal a la cama, que ha fet nit al refugi, però que avui li és impossible caminar. S’ha activat l’helicòpter amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i una dotació terrestre per fer el trasllat i l’acompanyament fins a l’Hospital d’Olot.
Els efectius del grup de rescat de muntanya dels Pompiers d’Aran han treballat en el rescat, amb l’helicòpter, d’una persona accidentada, mentre feia esquí de muntanya, a la Vall de Saboredo, a Alt Àneu. L’avís arribava a les 12.55 hores. Se l’ha traslladada fins a l’heliport de Vielha.

Poc després, a les 13.19 hores, s’alertava d’un ciclista accidentat a la zona de Cantagalls, a Talamanca. Pel rescat s’han activat l’helicòpter amb la unitat sanitaritzada del GRAE i una dotació terrestre. S’ha traslladat l’accidentat, amb l’helicòpter de rescat, a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Un altra ciclista s’accidentava a Sort, a una pista forestal a la zona del Clot de la Mainera. L’avís arribava a les 13.25 hores i s’ha activat l’helicòpter, amb efectius dels GRAE i una dotació terrestre. Després d’immobilitzar el ferit se l’ha traslladat fins a l’heliport de Tírvia per fer el trànsfert amb una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).
A les 14.27 hores els Bombers eren alertats que una persona havia caigut a la zona de roques de la platja de la Belladona, a Calonge. Tot i que inicialment s’havia activat una embarcació de Salvament Marítim per fer l’extracció per mar, finalment se l’ha evacuat amb llitera rígida per terra i se l’ha pujat fins a la carretera on s’esperava l’ambulància del SEM per fer el trànsfert. Hi han treballat dues dotacions.

Una persona ha resultat ferida mentre realitzava la via ferrada de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols (avís 16.26 hores). S’ha activat l’helicòpter de rescat amb efectius dels GRAE i dues dotacions terrestres de suport. L’helicòpter ha deixat els efectius fins a la persona accidentada, que es trobava a la paret a la zona del Pas de la Prenyada. L’han immobilitzada, han fet l’extracció amb un de gruatge des de l’helicòpter i l’han traslladada fins a la punta de l’espigó, on s’esperava l’ambulància del SEM per fer el trànsfert.

Al Baix Pallars, a la zona del Congost de Collegats, han alertat a les 17.37 hores que una excursionista s’ha fet mal al turmell mentre feia l’itinerari de Sant Pere de les Maleses. S’ha activat l’helicòpter i efectius dels GRAE que han immobilitzat la ferida, han fet l’extracció amb l’helicòpter i la traslladen directament a l’hospital de Tremp. .
A les 17.57 hores arribava l’avís d’una persona ferida al turmell també, en un camí de difícil accés a la zona del Salt del Timbarro, a Sarrià de Ter. S’han activat dues dotacions dels Bombers per traslladar la persona ferida fins al pàrquing de l’escola Montserrat on es farà el trànsfert amb una ambulància del SEM.

Port de Tarragona