Refloten el vaixell encallat al canal de Suez després de sis dies amb la ruta bloquejada

Es reprèn el trànsit en una ruta crucial per al comerç internacional

Stranded container ship Ever Given, one of the world's largest container ships, is seen after it ran aground, in Suez Canal, Egypt March 26, 2021. Suez Canal Authority/Handout via REUTERS

Els remolcadors han aconseguit reflotar el portacontenidors de l’empresa EverGreen que des de dimarts de la setmana passada estava encallat al canal de Suez. Segons ha informat Leth Agencies, que ofereix serveis logístics en diversos canals del món, les tasques d’aquest matí han aconseguit desencallar el vaixell després que aquesta matinada s’hagués aconseguit reflotar parcialment. Es reprèn així després de sis dies de bloqueig el trànsit en una via que és crucial per al comerç internacional. El bloqueig ha provocat que centenars d’embarcacions estiguin a l’espera de poder continuar la ruta.
El portacontenidors de la companyia EverGreen, amb bandera de Panamà i uns 400 metres d’eslora i uns 59 d’ample, va quedar encallat dimarts en patir un incident durant una tempesta de vent i sorra. El vaixell provenia de la Xina i es dirigia a Rotterdam.

Port de Tarragona