Mor l’economista i expresident de Justícia i Pau Arcadi Oliveres als 75 anys

Activista de nombroses causes socials, va fundar també el moviment Procés Constituent al costat de Teresa Forcades

Arcadi Oliveres, promotor de Procés Constituent, en un acte electoral d'En Comú Podem, el 2015. / Foto: Pere Francesch

L’economista i expresident de Justícia i Pau Arcadi Oliveres ha mort aquest dimarts als 75 anys, segons ha confirmat la seva família al web creat per acomiadar-se d’ell. Defensor de la teoria econòmica del decreixement i autor de nombroses obres de divulgació sobre les relacions entre nord i sud, el comerç internacional, el deute extern o l’economia de defensa, Oliveres havia col·laborat amb diferents moviments socials cristians. L’any 2013 va crear, al costat de la monja Teresa Forcades, la plataforma per la independència Procés Constituent amb la qual preveia presentar-se a les eleccions al Parlament. Al febrer es va fer públic el greu estat de salut d’Oliveres i la família va obrir el portal, que ha recollit més de 7.000 missatges.

Port de Tarragona