Un excomissari de la Policia afirma haver enregistrat la conversa de Fernández Díaz amb l’excap d’Antifrau

García Castaño declara a la comissió del Congrés sobre el cas Kitchen i atribueix a l'exministre l'Operació Catalunya

L'excap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, abans de comparèixer a la comissió d'investigació de l'Operació Catalunya al Congrés dels Diputats 05/04/2017 / Roger Pi de Cabanyes

L’exdirector de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO per les sigles en castellà) de la Policia Nacional Enrique García Castaño ha revelat aquest dijous que va ser l’artífex de la gravació de la conversa entre l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i l’excap de l’Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso que es filtraria posteriorment als mitjans i en què Fernández Díaz va pronunciar la frase «la Fiscalia t’ho afina». L’excomissari ho ha dit a la comissió del Congrés sobre el cas Kitchen, que investiga un presumpte cas d’espionatge policial a l’extresorer del PP Luís Bárcenas. En aquest marc Castaño també ha atribuït a l’exministre del PP l’anomenada Operació Catalunya per investigar polítics catalans.

Segons ha explicat l’expolicia, que es vincula amb les anomenades clavegueres de l’Estat i que, al seu torn, també està essent investigat judicialment pel cas Kitchen, l’any 2013 hi va haver una reunió al Ministeri de l’Interior amb la participació «d’un ministre i un secretari d’Estat» -el nom dels quals no ha revelat- i de diversos càrrecs policials en què es va discutir la necessitat d’investigar casos de corrupció en polítics catalans. Castaño ho ha desvinculat de la qüestió independentista.

També ha explicat que, en el marc de la investigació policial a Bárcenas, presumptament ordenada pel mateix PP, va entrar sense ordre judicial a l’estudi d’art de la dona de l’extresorer. També ha afirmat que els aleshores pesos pesants dels populars, Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal i el mateix Fernández Díaz, estaven al cas de la investigació a Bárcenas. Va ser l’exministre, segons Castaño, qui va ordenar que hi participés l’excomissari José Manuel Villarejo.

Port de Tarragona