Correus demana la retirada del vigilant que no va detectar les cartes amb bales a Marlaska, Iglesias i Gámez

La companyia ha obert també un expedient a l'empresa INV, encarregada de classificar i escanejar la correspondència

Pablo Iglesias

Correus ha demanat la retirada «immediata» del vigilant de seguretat que no va detectar les cartes amb bales dirigides al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez; i al candidat de Podem a Madrid, Pablo Iglesias. La companyia estatal ha obert també un expedient a l’empresa INV Vigilancia, encarregada de classificar i escanejar la correspondència, per «incompliment molt greu de contracte». A través d’una carta, el cap de Seguretat de Correus informa a INV Vigilancia que els tres sobres van ser inspeccionats amb escàners i mata-segellats el 19 d’abril a les 17.48 hores al centre de tractament automatitzat de Vallecas «sense que l’operador de servei fos capaç de detectar els projectils».

L’empresa estatal recorda a INV Vigilancia que aquesta circumstància es troba tipificada com un «incompliment molt greu» del capítol 8 del contracte i li notifica l’obertura del mencionat expedient i «una advertència severa pel dany a la imatge, el prestigi i el bon nom» de Correus. En paral·lel, també reclama a l’empresa de seguretat subcontractada que aparti el vigilant responsable de l’escàner al centre de tractament automatitzat de Madrid-Vallecas, el 19 d’abril passat a la tarda.

Port de Tarragona