Assassinats dos periodistes de Pamplona i Barakaldo mentre feien un documental a Burkina Faso

Els reporters treballaven en un projecte sobre els operatius al país per protegir parcs naturals contra la caça furtiva

La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, aqust 27/4/2021 a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, a La Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

Dos periodistes de Pamplona i Barakaldo han estat assassinats mentre feien un documental a Burkina Faso, segons ha informat aquest dimarts la ministra d’Exteriors del govern espanyol, Arancha González-Laya. La ministra ha explicat que els dos reporters formaven part d’un grup d’una quarantena de persones amb les que es va perdre contacte en un parc natural a la frontera entre Burkina Faso i Benín. La zona, ha afegit, és «perillosa» i coneguda per «ser un camp d’operació habitual de terroristes, furtius, bàndals i gihadistes». Els reporters estaven fent un documental sobre els operatius al país per protegir els parcs naturals contra la caça furtiva.»La informació sobre el que va passar és confosa», ha dit González-Laya, que ha remarcat que el govern espanyol està en contacte amb les autoritats de Burkina Faso.

Totes les informacions, ha dit la ministra, «confirmarien que els cossos localitzats corresponen als dos periodistes desapareguts».

«És una notícia trista», ha dit la ministra, que ha expressat el seu «màxim respecte» per la família dels periodistes morts i per tota la professió. Els periodistes morts són David Beriain i Roberto Fraile.

Entre els desapareguts també hi havia un ciutadà irlandès, tot i que la ministra no ha confirmat el seu estat. Algunes agències internacionals apunten que també hauria estat assassinat.

Port de Tarragona