banner Generalitat

Desarticulen un grup criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana al barri de Sant Josep Obrer de Reus

Un ampli operatiu policial de Mossos i Guàrdia Urbana se salda amb nou detinguts, gairebé tots del mateix clan familiar

Dispositiu antidroga dels Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana al barri de Sant Josep Obrer de Reus. / Núria Torres

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus han desarticulat un grup criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana al municipi. En un ampli dispositiu policial dut a terme al barri de Sant Josep Obrer, des de primera hora d’aquest dimecres, els agents han detingut nou persones, gairebé totes del mateix clan familiar, i s’han fet set entrades i perquisicions a Reus i també la Selva del Camp, on s’han comissat un total de 3.000 plantes de marihuana aproximadament i sacs amb cabdells preparats per a la venda al detall. També s’han localitzat bàscules de precisió, una envasadora i tot el sistema de ventilació i il·luminació per fer el cultiu intensiu. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

L’ampli dispositiu policial d’aquest dimecres, que ha comptat amb la participació del Grup Especial d’Intervenció (GEI), de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra, és fruit d’una investigació que va començar fa un mes arran de diverses informacions recollides pels agents d’ambdós cossos policials sobre l’existència d’un clan familiar que es dedicava al cultiu massiu de plantes de marihuana.

Durant la fase d’investigació es va acreditar l’activitat il·lícita del grup especialitzada en el cultiu de marihuana en diferents immobles del Baix Camp. En total, s’ha fet set entrades, sis a Reus i una a la Selva del Camp. En tots els immobles registrats s’han trobat plantacions de marihuana interiors.

A més de la droga, els investigadors han intervingut prop de 30.000 euros en efectiu, joies i un vehicle de gamma alta. D’altra banda, en una de les entrades ubicada al barri de Sant Josep Obrer de Reus, s’han intervingut quatre galls de baralla, dues caderneres i un gos de raça potencialment perillosa.

S’han detingut cinc homes i quatre dones, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, com a suposats autors dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal, que passaran durant les properes hores a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions ni tampoc dur a terme altres registres i perquisicions relacionades amb el grup criminal.

Port de Tarragona