Desarticulen un grup criminal al Tarragonès especialitzat en robar vehicles a l’estranger per vendre’ls arreu de l’Estat

Els Mossos d'Esquadra arresten quatre persones i no descarten noves detencions

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal al Tarragonès especialitzat en robar vehicles a l’estranger per posteriorment vendre’ls arreu de l’Estat, informa la policia catalana. Entre el 26 de gener i el 24 de maig s’han detingut quatre homes, d’entre 20 i 50 anys, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, falsificació documental i tres robatoris i furt d’ús de vehicle. També s’ha investigat un cinquè home pels mateixos fets. La investigació va començar el juliol de l’any passat i els agents van poder determinar que el grup es dedicava a sostreure vehicles d’alta gamma a Itàlia per després vendre’ls a l’Estat amb documentació falsificada procedent d’Alemanya.
Segons els Mossos, els arrestats disposaven a l’Estat d’un entramat d’empreses amb les quals pagaven les despeses necessàries per facilitar el desplaçament i legalitzar els cotxes mitjançant documentació plaques de matrícula de taller. De moment els agents han pogut recuperar dos dels cotxes robats a Itàlia. Al grup també se li atribueix un tercer robatori de vehicle del 16 de desembre del 2020, quan haurien llogat un turisme en una empresa del Prat de Llobregat amb la intenció de no tornar-lo.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els quatre detinguts i l’investigat van quedar en llibertat amb l’obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerits.

Port de Tarragona