Mor el pilot suís Jason Dupasquier, accidentat dissabte a Mugello

Va ser en un accident en el que va estar involucrat el pilot tortosí Jeremy Alcoba i el japonés Sasaki

Foto: Motogp

L’organització del campionat de món de motociclisme ha confirmat la mort del pilot suís Jason Dupasquier, en un comunicat que assenyala: «després d’un greu incident en la segona classificació de Moto3 del Gran Premi d’Itàlia, informem amb gran tristesa de la mort del pilot Jason Dupasquier «.

La nota explica que «Dupasquier es va veure involucrat en un incident amb diversos pilots entre les corbes 9 i 10, que va obligar a mostrar bandera vermella a partir d’aleshores. Els vehicles d’intervenció mèdica de la FIM van arribar al lloc immediatament i el pilot suís va ser atès en pista abans de ser traslladat en helicòpter mèdic, en estat estable, a l’Hospital Careggi de Florència».

«Tot i els esforços del personal mèdic del circuit i de tots els que van atendre posteriorment al pilot suís, l’hospital ha anunciat que Dupasquier ha sucumbit lamentablement ales seves lesions», continua la nota.

«Dupasquier havia realitzat un impressionant començament de la seva segona temporada a la categoria en els Grans Premis, sumant punts de forma constant i situant-se entre els deu primers de la classificació», afegeix. Va quedar greument ferit en un accident en el qual va estar involucrat el pilot tortosí Jeremy Alcoba i el japonès Sasaki.

«La FIM (Federació Internacional de Motociclisme), IRTA (Associació Internacional d’Equips de Competició), MSMA (Associació Internacional de Constructors) i Dorna Sports, organitzadora del campionat, transmeten el nostre més sentit condol a la família, els amics, l’equip i els éssers estimats de Dupasquier», conclou el comunicat.

Port de Tarragona