Els serveis secrets danesos van ajudar els americans a espiar Angela Merkel

També van col·laborar per vigilar infraestructures submarines d'internet

La cancellera alemanya Angela Merkel es treu la mascareta després d’arribar a una roda de premsa a la cancelleria de Berlín, Alemanya. /Fabrizio Bensch

Els serveis secrets danesos van ajudar els seus homòlegs americans a espiar alts càrrecs europeus durant l’administració de Barack Obama, entre ells la cancellera alemanya, Angela Merkel, segons recullen diversos mitjans europeus. L’any 2013, les filtracions de documents secrets que van aparèixer de la mà d’Edward Snowden ja apuntaven a espionatge nord-americà d’aliats europeus, però ara la novetat és que també hi haurien participat els serveis secrets de Dinamarca. Les notícies aparegudes a mitjans com el conglomerat públic danès DR o altres a Alemanya, França, Noruega o Suècia indiquen que la cooperació americano-danesa va servir també per vigilar i recopilar dades sobre les infraestructures submarines d’internet.

Port de Tarragona