banner Generalitat

Dos regidors de Tarragona que van abandonar Ciutadans funden una plataforma ciutadana

Els edils no adscrits traslladaran les propostes de Tarragona Lidera al plenari

Sonia Orts i José Luís Calderón, impulsors de Tarragona Lidera. / Eloi Tost

Eloi Tost / Tarragona .- Els dos consellers no adscrits a l’Ajuntament de Tarragona, Sonia Orts i José Luís Calderón, han presentat aquest dimecres la plataforma ciutadana Tarragona Lidera. De moment està formada per una trentena de persones i els impulsors han defensat que «està oberta a tothom», que no neixen «amb idees polítiques» i que l’únic que els mou és «treballar per Tarragona». També han afirmat que no s’han plantejat presentar-se a les properes eleccions municipals. Orts i Calderón, que van abandonar Ciutadans el passat 9 de febrer, han apuntat que portaran al ple municipal les propostes que desenvolupin a través de Tarragona Lidera i han justificat la creació de la plataforma perquè el govern municipal «ignora» part de la societat i «és un caos».
Orts ha carregat contra l’executiu liderat per Pau Ricomà i ha assegurat que «no té projecte» i que la ciutat «està en decadència». «La plataforma neix per donar veu a tots aquells que no l’han tinguda fins ara, com ara autònoms, treballadors públics, comerciants, empresaris o hostalers. Tots tenen una cosa en comú: la falta de diàleg i comunicació amb el govern», ha etzibat.

Tarragona Lidera està formada a dia d’avui per una trentena de persones, algunes de les quals ja havien estat vinculades a Ciutadans però també d’altres que fins ara no han militat a cap partit. Calderón ha detallat perquè han escollit aquesta fórmula per agrupar-se: «Un plataforma ciutadana no té una regulació específica. No ens volem constituir com a associació perquè així tenim més llibertat d’acció i la gent no s’ha d’associar, ni pagar quotes, ni complir uns estatuts. No hi ha jerarquia dins la plataforma», ha concretat. De moment, faran reunions quinzenals, amb responsables de diferents àrees. «Funcionarem com un petit govern, però som més persones i serem més eficients que el govern de Ricomà», ha finalitzat Orts.

Port de Tarragona