banner Generalitat

Detenen a Madrid a Diego El Cigala per violència de gènere

La Policia Nacional ha detingut en un hotel de Madrid al cantaor flamenc Diego El Cigala per un presumpte delicte de violència de gènere, ocorregut a Jerez de la Frontera, on va ser denunciat l’artista. L’arrest es va produir ahir a la nit a l’Hotel Catalonia Atocha, ubicat al número 81 del carrer Atocha, a la capital. Després de ser detingut, el cantaor, de 52 anys, ha passat la nit a la Comissaria de Centre. Se li imputen presumptes maltractaments ocorreguts a Jerez de la Frontera.

No és la primera vegada que Diego El Cigala és detingut per la policia i el 2014 va ser condemnat pel Jutjat d’Instrucció número 12 de Madrid per una falta d’amenaces a una hostessa a la qual va haver de pagar 20 dies de multa a raó de sis euros diaris, amb 245 euros pels dies que va estar incapacitada per treballar, a més de 1.200 euros per les seqüeles sofertes i 2.520 euros per les despeses mèdiques.

Segons els fets provats, Diego Ramón Jiménez Salazar, Diego El Cigala, va embarcar el 29 de març de 2003 a l’aeroport de Barajas en un vol d’Air Europa amb destinació a Tenerife i, després de situar en el seu seient, es va dirigir a l’hostessa, a la qual va lliurar una bossa amb un vestit perquè ho guardés.

L’hostessa li va contestar que en aquest avió no havia armaris i li va indicar que podia col·locar el vestit en el compartiment situat a sobre del seu seient.

«En un to tremendament exaltat i agressiu», va començar a proferir expressions contra l’hostessa com «ets una porca, la teva cara no m’agrada gens, et trauré d’l’avió amb les cames per davant, et vas a acordar de mi, em cago en tu i en els de la teva raça «.

D’altra banda, el passat 6 de maig El Cigala va patir un lleu accident de trànsit a República Dominicana, quan el seu vehicle va topar amb un carro fúnebre.

L’intèrpret de «Llàgrimes Negres» té una carrera de més de 25 anys en la música, amb aproximadament dotze produccions discogràfiques que han rebut nominacions als Grammy i discos de platí.

Port de Tarragona