La periodista Mila Ximénez mor a Madrid

La periodista Mila Ximénez ha mort avui als 69 anys a Madrid, després d’un any de lluita contra el càncer de pulmó que patia, una malaltia que ella mateixa va confirmar a la televisió i per la qual va sotmetre a tractament que, finalment, no ha pogut superar. La col·laboradora dels programes de Tele 5 «Sálvame» i «Sálvame de Luxe» va canviar en diverses ocasions de tractament buscant «qualitat de vida», segons ella mateixa va manifestar al seu company i presentador Jorge Javier Vázquez.

Vázquez ha utilitzat les seves xarxes socials per acomiadar a la seva amiga: «El viatge és infinit. Sempre junts, Mila», al costat d’una fotografia en què es veu a tots dos abraçats i somrients.

Nascuda a Sevilla el 1952, Mila Ximénez es va fer molt popular després del seu matrimoni amb el tennista Manolo Santana el 9 de febrer de 1983 -del qual va néixer la seva única filla, Alba-, i de què es va separar en 1988.

Com a periodista va col·laborar en mitjans com ABC, al costat de Jaime Peñafiel a «La Revista». També a la COPE, al programa d’Encarna Sánchez, on va néixer la seva amistat amb Isabel Pantoja, que més tard es va trencar a l’desvetllar alguns detalls personals de la tonadillera en aquells anys.

Des de 2004, es va convertir en col·laboradora habitual de programes de televisió, un mitjà que només va deixar per posar tota la seva atenció en la seva malaltia.

Des de fa uns dies, la presència de la seva filla Alba, que resideix habitualment a Holanda, i dels germans de la periodista feia presagiar que les notícies sobre el seu estat de salut no eren favorables.

La seva companya de cadena, Ana Rosa Quintana, ha assenyalat en una roda de premsa que la seva mort és «un pal tremend per a aquesta casa. Vull donar el condol a la seva filla, els seus germans, la seva família. A tots els companys de Sálvame que estaran vivint un dels seus pitjors dies «.

Quintana ha ressaltat que Mila Ximénez era una «dona que amb el jove que era ha tingut una vida que ha vist de tot. Ha viscut potser, ha viscut el pitjor, però ha sabut sempre aixecar-se i en l’última època era imprescindible en» Sálvame «. Era una persona amb» caràcter, amb conviccions i que deia el que pensava «.

Més d’una vegada va ressaltar orgullosa que es posava «el vetlla». Va participar fa cinc anys en la 15 edició de «Supervivents» i en «Gran Germà» en 2019, i no va dubtar a pujar a la passarel·la de Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, al gener de 2020, per presentar una de les col·leccions d’Ágatha Ruiz de la Prada, que fa uns dies li enviava un missatge de suport des de les xarxes socials.

Impetuosa, vital, Mila Ximénez no deixava indiferent a ningú. Parlava sense pèls a la llengua, però reconeixia, que també sabia callar moltes intimitats de personatges populars.

Port de Tarragona