Els Bombers atenen una desena d’incidents pel fort vent al Baix Camp

Es manté en fase d'alerta el pla especial d'incendis forestals i hi ha 60 municipis en el nivell 3 del Pla Alfa

Els Bombers han retirat aquesta guingueta de la platja de Vandellòs-Hospitalet. / Bombers

Els Bombers de la Generalitat han atès una desena d’incidents pel fort vent al Baix Camp la nit passada. Segons ha informat el cas, aquests han estat relacionats amb tendals, antenes i petits despreniments de branques i elements de façanes a Cambrils, reus i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. En concret en aquest municipi, una dotació ha revisat una guingueta d’una platja, en què l’estructura ha quedat inestable. D’altra banda, el comitè del Pla INFOCAT ha decidit mantenir l’alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals davant l’elevat risc d’incendi que encara es preveu durant el dia d’avui. A més, els Agents Rurals han informat que hi ha seixanta municipis en nivell 3 del Pla Alfa.
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que es mantinguin les ratxes fortes de vent de tramuntana i mestral a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre durant tot el dia. Pel que fa a les humitats, avui a la tarda quedaran molt baixes, per sota del 30%, i també bufarà el vent de ponent.

Aquesta situació es mantindrà fins demà, quan es preveu que l’episodi de vent s’acabi a primera hora de la tarda i comenci a entrar la marinada.

La majoria de municipis en nivell 3 del Pla Alfa es troben a l’Alt Empordà, l’Anoia i l’Alt Penedès, però també n’hi ha a l’Alt Camp, el Bages, el Baix Llobregat, el Baix Penedès i el vallès Occidental. Amb l’activació d’aquest nivell, queden suspeses totes les activitats amb risc d’incendi forestal.

Port de Tarragona