Detenen el periodista Carles Heredia per la protesta contra l’acte de Vox a Valls

Tenia una citació pendent que no es va presentar i aquest dijous l'han detingut a Montblanc, quan entrava a treballar

Moment de la detenció del periodista Carles Heredia. / ACN-Cedida

Els Mossos d’Esquadra han detingut el periodista Carles Heredia a Montblanc, quan estava a punt d’entrar a treballar a Concactiva, el centre d’iniciatives empresarials de la localitat. La detenció té relació amb una protesta contra un acte del partit d’extrema dreta Vox a Valls el passat mes de febrer. La causa està oberta per presumptes atemptat a l’autoritat i desordres públics. Els Mossos han assegurat que encara no poden aportar més informació sobre el cas. La detenció d’Heredia, duta a terme per una unitat central de Sabadell, s’ha difós ràpidament per les xarxes. Des del col·lectiu L’Alt Camp no té por s’ha convocat una concentració a la una del migdia davant la comissaria dels Mossos a Valls i una altra al vespre a la plaça del Blat.

Heredia continua detingut dins la comissaria dels Mossos, on se’l passarà a disposició judicial a través de videoconferència. En aquesta causa, que porten els jutjats de Valls, hi ha dos encausats. Un d’ells, que prefereix no desvetllar el seu nom, ja va declarar el passat 17 de juny, mentre Heredia, que va ser citat telefònicament pel mateix dia, va decidir no comparèixer a la citació policial.

La defensa d’Heredia la porta l’advocat tarragoní Carles Perdiguero, d’Alerta Solidària, si bé l’assistència d’avui s’ha fet en col·laboració amb Juristes per la República, a través de l’advocada Montse Aumatell. Segons l’advocada, tot l’atestat policial es basa en imatges de YouTube del dia de la protesta a Valls. Confia que el jove, vinculat a l’esquerra independentista, surti en llibertat al migdia.

Port de Tarragona