Detingut un camioner implicat en dos accidents a la Jonquera, almenys un d’ells mortal

El conductor ha circulat en direcció contrària per l'N-II després d'atropellar una persona

Imatge del camió que conduïa el detingut. / CME

La Policia Local de la Jonquera (Alt Empordà) ha detingut aquest diumenge el conductor d’un tràiler articulat implicat en dos accidents de trànsit, dels quals almenys un ha resultat ser mortal. Segons ha pogut saber l’Agència Catalana de Notícies (ACN), els fets han passat sobre les 18.00 hores després que el camioner hagi circulat en sentit contrari per una rotonda de la carretera N-II i hagi topat amb un vehicle, per la qual cosa s’hi ha tallat la circulació. Ha calgut activar diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Se l’ha detingut per presumpta conducció temerària.

La víctima mortal és el conductor d’un altre camió amb qui, segons fonts consultades per l’ACN, el detingut s’havia discutit prèviament i després ha atropellat. Posteriorment, ha intentat fugir dels lloc dels fets però ha fet la rotonda en sentit contrari i ha col·lidit amb un turisme de matrícula francesa, tres ocupants del qual han resultat ferits i han estat evacuats en helicòpter. Abans de ser detingut, ha acabat topant amb una farola que ha acabat caient. El detingut, de 39 anys i nacionalitat marroquina, ha donat positiu en el control d’alcoholèmia, per la qual cosa també se l’acusa de conduir sota els efectes de l’alcohol i d’abandonament del lloc de l’accident. Ja ha passat a mans dels Mossos d’Esquadra i properament quedarà a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.

Port de Tarragona