Flah: Tragèdia a Haití, un terratrèmol de magnitud 7,2 fa témer un nombre elevat de morts

foto: Patrick Gaspard

Les autoritats dels EUA han advertit que és «probable» que «un alt nombre de víctimes» a causa de l’terratrèmol de magnitud 7.2 registrat al sud Haití.

L’Administració Nacional d’Oceans i Atmosfera dels EUA (NOAA), que vigila l’emergència de possibles tsunamis a tot el món, va avisar de «l’amenaça» que es produeixin onades gegantines gairebé una hora després que es registrés el fort terratrèmol. «Ones de tsunami que poden arribar a 1 o 3 metres sobre el nivell de la marea són possibles en algunes costes d’Haití», va indicar la NOAA.

Va afegir que aquest tsunami podria arribar a les costes de la capital, Port-au-Prince, les de la ciutat meridional de Jacmel i les de Jérémie (sud-oest), i que l’amenaça podria durar «moltes hores després de l’onada inicial», ja que l’interval entre ones perilloses pot ser «de cinc minuts a una hora».

El terratrèmol es va registrar a les 8.29 hora local (12.29 GMT) a nord-est de Sant-Louis du Sud, al sud d’Haití, i va tenir una profunditat de 10 quilòmetres, d’acord amb el Servei Geològic dels Estats Units ( USGS).

Aquesta agència geològica va assignar a aquest terratrèmol una alerta vermella en la seva escala de danys humans, que vol dir que «és probable que hi hagi un alt nombre de víctimes i és probable que el desastre afecti una zona extensa», va indicar a la seva pàgina web.

Port de Tarragona