Detenen a l’Hospitalet de Llobregat dos fugitius de la justícia de Pakistan i Equador, buscats per assassinat i violació d’una menor

CNP

En dues operacions diferents, agents de la Policia Nacional han detingut a l’Hospitalet de Llobregat a dos pròfugs buscats a l’Equador i el Pakistan per greus delictes.

El primer d’ells va ser arrestat dilluns passat i era buscat per les autoritats equatorianes per l’autoria d’una violació a una menor d’edat. Per tals fets li constava una ordre internacional de detenció, Notificació Roja d’Interpol, emesa pel seu país d’origen.

Menor embarassada

La investigació va començar quan l’OCN Interpol Espanya va rebre, a través dels mecanismes de cooperació policial internacional, la sol·licitud de detenció d’un fugitiu natural de l’Equador. Els fets que motiven l’emissió internacional de detenció es van produir quan el pròfug hauria utilitzat l’engany per agredir sexualment la seva víctima, menor d’edat, a la qual hauria deixat embarassada. Per tals fets, les autoritats equatorianes havien imposat una pena de presó de fins a 25 anys.

Les gestions per a la seva localització van ser complexes, com que no li constava cap domicili, si bé, va ser finalment localitzat i detingut a localitat de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Buscat per delicte d’assassinat

En una altra operació diferent, ha estat detingut un pròfug del Pakistan buscat al seu país d’origen per un delicte d’assassinat. A l’arrestat li constava una ordre internacional de detenció -OID- emesa per les autoritats pakistaneses, per la qual s’enfronta a una condemna de cadena perpètua.

Els fets van passar el passat any al districte de Sialkot (Pakistan) quan el reclamat, en unió d’altres persones, va posar fi a la vida a una persona i va ferir a una altra per una enemistat entre les parts. Per a això va utilitzar una arma de foc.

Després de diverses gestions, els agents van aconseguir la seva ubicació a la localitat de l’Hospitalet de Llobregat i van establir un dispositiu a la zona. Finalment era detingut i posat a disposició de l’autoritat judicial.

Port de Tarragona