Més de 170 morts en l’atemptat de dijous a l’aeroport de Kabul, segons la BBC

El Pentàgon aclareix que només hi va haver una explosió i descarta l'atac a l'Hotel Baron

UK coalition forces, Turkish coalition forces, and U.S. Marines assist a child during an evacuation at Hamid Karzai International Airport, Kabul, Afghanistan, Aug. 20. U.S. service members are assisting the Department of State with a non-combatant evacuation operation (NEO) in Afghanistan. (U.S. Marine Corps photo by Staff Sgt. Victor Mancilla) 

El nombre de víctimes mortals per l’atemptat de dijous a l’exterior de l’aeroport de Kabul és de més de 170 persones, segons fonts sanitàries afganeses que cita la BBC. Des del Pentàgon no confirmen la xifra i parlen de més d’un centenar de pèrdues humanes. També hi hauria més de 150 ferits. Entre les víctimes hi ha tretze soldats estatunidencs morts i uns altres divuits estan ferits. D’altra banda, el Pentàgon ha corregit detalls del seu relat sobre els fets. El general William Taylor ha informat que només hi va haver una explosió provocada per un terrorista suïcida –el de l’accés d»Abbey Gate’– i descarten l’atac a l’Hotel Baron. La informació de dijous sobre el doble atac, diuen, era «incorrecta».
Pel que fa a l’evacuació, el portaveu del Pentàgon, John Kirby, assegura que els EUA mantenen la missió «fins a l’últim minut», malgrat l’atemptat de dijous, i les tropes seran a territori afganès fins al 31 d’agost. Els països europeus, en canvi, donen ja per acabada la seva missió.

A Espanya, el darrer avió amb evacuats ha arribat aquest divendres al vespre a la base de Torrejón de Ardoz amb 195 persones, entre militars, cos diplomàtic, col·laboradors i les seves famílies. Altres països com Alemanya o França també donen per acabades les evacuacions.

Port de Tarragona