Inundacions a Alcanar, que acumula 77 litres per metre quadrat en 30 minuts

Protecció Civil i l'Ajuntament demanen evitar qualsevol mobilitat

Un dels carrers d'Alcanar durant les inundacions d'avui. / Bombers

Alcanar ha acumulat 77,7 litres per metre quadrat aquest migdia en només 30 minuts, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, que situa el total recollit en les últimes hores en aquesta població en gairebé 168 litres. L’aigua s’està emportant cotxes i mobiliari de les terrasses. Protecció Civil ha situat en alerta el pla Inuncat per la intensitat de les pluges al Montsià i al Baix Ebre i les incidències per inundacions que s’estan produint. Demana a la ciutadania que eviti la mobilitat en les properes dues hores, ja que les pluges poden mantenir-se intenses. També l’Ajuntament ha fet una crida perquè la ciutadania no surti de casa, ja que la mobilitat és ara d’alt risc.
A més, hi ha prop de 5.500 usuaris sense llum en aquesta zona a causa de les fortes tempestes, segons ha informat Protecció Civil.

Els Bombers han rebut entre les 12 i les 13 hores 126 avisos per inundacions, especialment a Alcanar, amb 96 trucades.

Port de Tarragona