Detenen a l’aeroport del Prat un important cap de la màfia russa

El "Lladre de Llei" viatjava amb passaport fals d'Ucraïna, estava buscat per la justícia del seu país

arxiu

La Policia Nacional han detingut a l’aeroport del Prat de Llobregat (Barcelona) a un perillós «Lladre a Llei» buscat per les autoritats russes a l’escapolir-se de un jutjat en aquest país quan s’enfrontava a quinze anys de presó. L’arrestat, que va intentar entrar a Espanya utilitzant un passaport fals d’Ucraïna, està catalogat com un violent i influent «Lladre a Llei» -màxim nivell en la jerarquia russa- des que va ser nomenat en l’any 2006. La investigació ha comptat amb la col·laboració de la Policia de Geòrgia.

Amb documentació falsa

La investigació va començar quan els agents van detectar l’arribada al nostre país d’un perillós i influent «Lladre a Llei» a través del aeroport del Prat de Llobregat. Gràcies a la col·laboració de la Policia de Geòrgia es va poder comprovar que l’investigat, que viatjava amb un passaport fals ucraïnès, tenia presumptament la intenció de continuar dirigint la seva organització al nostre país de manera anònima. Els agents van constatar tals extrems i van procedir a la seva detenció a la seva arribada a Espanya.

L’arrestat estava fugat de les autoritats russes des del passat any després organitzar una sorprenent fugida d’un jutjat a Rússia, on havia de ser jutjat i s’enfrontava a una pena de presó de fins a quinze anys. Des de llavors romania en la clandestinitat.

Port de Tarragona