Puigdemont passa la nit a una presó italiana i a les 9h passarà a disposició judicial

L'expresident va ser detingut ahir dijous a l'aeroprort de Sardenya per ordre del Tribunal Suprem

Presó italiana on l'expresident Carles Puigdemont ha passat la nit el 24 de setembre del 2021. / Marta Sierra

L’expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, ha passat la nit a la presó italiana ‘Casa Circondariale’, a Sàsser, segons ha assegurat la ‘Reppublica’ i ha pogut confirmat l’ACN. Aquest dijous, la policia italiana el va detenir a l’aeroport de Sardenya per ordre del Tribunal Suprem. Està previst que a les 9h passi a disposició dels jutges de la Cort d’Apel·lació de Sàsser, que és competent per decidir si el deixa en llibertat o l’extradita. L’eurodiputat no té immunitat europarlamentària perquè a finals de juliol el Tribunal General de la Unió Europea la hi va retirar en considerar «suspesa» l’euroordre contra Puigdemont.L’expresident s’havia desplaçat a l’illa italiana per participar aquest divendres en un seguit d’actes oficials a la ciutat de l’Alguer.

Port de Tarragona