El TSJC resol que el Consorci d’Aigües de Tarragona haurà de publicar les retribucions dels seus representants

La CUP va presentar una queixa al GAIP quan presidia el Consorci l'alcaldessa de Tortosa

La sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt en contra de recurs que havia presentat el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) davant del requeriment de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) perquè fessin públiques les retribucions dels seus membres. La queixa al GAIP la va interposar la CUP el 2019, quan l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, presidia el Consorci i en detectar que les retribucions dels membres del CAT no es feien públiques. Els cupaires denuncien que sigui «una institució opaca», «que es nega a ser transparent en la gestió dels diners públics» i es converteixi «en una agència de col·locació de polítics ebrencs».
El GAIP va respondre a la denúncia de la CUP establint un termini perquè el CAT enviés la informació. Els cupaires han demanat en diverses ocasions que es dissolgui l’organisme que gestiona el transvasament del riu Ebre a Tarragona. «Solament entendríem la presidència d’un representant ebrenc si és per desmantellar la infraestructura del mal anomenat minitransvasament», asseguren. Actualment la presidència del Consorci l’ocupa l’alcalde de l’Aldea (Baix Ebre), Xavier Royo.

Per a la CUP, amb aquesta infraestructura «sempre hi haurà una porta oberta per facilitar un gran transvasament a Barcelona» i demanen un «nou model de gestió» on l’aigua s’entengui com «un bé comú i escàs i no com un recurs infinit».

Port de Tarragona