El fotoperiodista Albert Garcia diu que el van detenir per fotografiar l’actuació policial «fora de protocol»

La fiscalia rebaixa la petició de condemna al fotoperiodista a una multa de 4.800 euros per resistència i lesions lleus

El fotoperiodista Albert Garcia, al seu judici a la Ciutat de la Justícia. /Pool-El País

El Jutjat Penal 8 de Barcelona ha celebrat aquest dijous el judici al fotoperiodista Albert Garcia, acusat d’haver empentat el 18 d’octubre del 2019 un agent de la Policia Nacional durant les protestes contra la sentència de l’1-O. Garcia ha negat els fets i ha apuntat que va ser arrestat per haver fotografiat una actuació policial «fora de protocol» en un moment en què la situació ja era «tranquil·la». El fotoperiodista també ha defensat que anava correctament acreditat i que els agents el van retenir amb molta duresa. A Garcia se l’acusava inicialment d’un delicte d’atemptat i lesions lleus, finalment, però, la fiscalia ha canviat el primer dels delictes pel de resistència i ha rebaixat la condemna a una multa de 4.800 euros.

Port de Tarragona