Agustín Martínez, Jorge Díaz i Antonio Mercero, amagats fins ara amb l’alter ego de Carmen Mola, guanyen el Planeta 2021

Paloma Sánchez-Garnica, finalista de la 70a edició del guardó amb l'obra 'Últimos días en Berlín'

Els guanyadors del Premi Planeta 2021 Agustín Martínez, Jorge Díaz i Antonio Mercero, i la finalista Paloma Sánchez-Garnica. / Natàlia Costa

Els escriptors Agustín Martínez, Jorge Díaz i Antonio Mercero, amagats fins ara sota l’alter ego literari de Carmen Mola, han guanyat el Premi Planeta 2021 amb la novel·la ‘La bestia’. L’obra, escrita a sis mans, s’ha imposat als 654 originals presentats en l’edició del seu 70è aniversari, dotada per primer cop amb un milió d’euros. Es tracta d’una novel·la negra protagonitzada per un periodista, un policia i una nena, que intenten resoldre assassinats d’infants de classe humil. D’altra banda, la finalista del guardó ha estat Paloma Sánchez-Garnica (Madrid, 1962) amb la novel·la ‘Últimos días en Berlín’, que viatja a la història del segle XX, un premi dotat aquest any amb 200.000 euros.La novel·la vencedora, presentada sota el pseudònim Sergio López i el títol ‘Ciudad de fuego’, és un thriller ambientat a Madrid.

Port de Tarragona