Presó per a tres dels quatre policies locals de Llinars del Vallès per tràfic de marihuana

Al quart agent, en llibertat amb càrrecs, no se'l vincula amb la trama però se li atribueix un robatori amb força

Un dels furgons amb els agents de la Policia Local de Llinars del Vallès detinguts en l'operació contra el narcotràfic arriba als jutjats de Granollers, / Jordi Pujolar

El jutjat de Granollers ha dictat presó provisional per a tres dels quatre agents de la Policia Local de Llinars del Vallès detinguts pels Mossos per la presumpta participació en una xarxa de tràfic de marihuana, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Al costat dels tres policies, sis persones més del total de quinze detingudes també han anat a presó. Pel que fa als altres sis, han estat deixats en llibertat provisional amb diferents mesures cautelars, des de la personació periòdica a la retirada de passaport i la prohibició de sortir del país. Segons ‘El Periódico’, al quart agent no se’l vincula amb la trama però se l’investiga per un robatori amb força que els Mossos van descobrir mentre investigaven el primer cas.

La causa està oberta per delictes de salut pública, pertinença a organització criminal, prevaricació administrativa, robatori amb força, blanqueig de capitals, falsedat documental, suborn, tortura, detenció il·legal i revelació de secrets, entre d’altres.

Els Mossos d’Esquadra han fet balanç aquest dijous de l’operatiu, que ha acabat amb els 15 detinguts esmentats, 32 entrades a domicilis i locals amb els escorcolls respectius, més de 100.000 euros intervinguts i comís de marihuana i de diverses armes de foc. Hi van participar més de 400 agents.

El cos policial també ha indicat que un dels policies locals dirigia presumptament una xarxa que proporcionava locals i seguretat a canvi de diners. Altres detinguts feien tasques de jardineria i manteniment dels locals. La investigació es va iniciar l’any 2020.

Port de Tarragona