Detingut a França un dels implicats en l’estafa de Fórum Filatélico

La policia francesa ha localitzat i detingut a un fugitiu de la justícia espanyola sobre el que hi havia una ordre de detenció per blanqueig de capitals, informen fonts policials. El detingut vivia a la localitat de Saint-Étienne i era buscat per la seva presumpta implicació en l’estafa massiva coneguda al nostre país com la de Fórum Filatélico.

L’origen de la requisitòria interposada al fugitiu es troba a la seva condemna per un delicte de blanqueig de capitals, els fons del qual provenen de l’estafa piramidal orquestrada a Espanya per la mercantil Fòrum Filatèlic SA, la qual en el període comprès entre 1998 i 2006 va desenvolupar un negoci de captació massiva de diners procedents de petits estalviadors. El detingut va ser contractat per un dels implicats a l’estafa, que li va encarregar seguir les seves instruccions per a la constitució de societats i la disposició de comptes en què aturar els diners que el seu contractant treia de Fòrum.

Tenint coneixement que aquesta persona es podria trobar en territori francès, agents de la Policia Nacional espanyola van remetre a França informació operativa del fugitiu per a la realització de diverses comprovacions. De les gestions i vigilàncies realitzades per funcionaris policials francesos, es va poder comprovar que el fugitiu es trobava a la localitat de Saint-Étienne, residint en un caseriu totalment integrat a la vida social de la localitat.

Amb aquesta informació, es va establir el corresponent dispositiu de vigilància, el qual va donar com a resultat la detenció d’aquesta persona als voltants del domicili, sense que es produïssin fets rellevants durant la detenció.

Port de Tarragona