Flash: Un atac al metro de Tokio amb arma blanca deixa un balanç provisional de 15 ferits

El fet es produeix en jornada electoral.

Una quinzena de passatgers han resultat ferides en un atac perpetrat avui en un tren a Tòquio per un home amb arma blanca, que també va calar foc a un líquid inflamable dins del vagó en la jornada en què el Japó celebrava eleccions generals.

El succés va tenir lloc a la línia de rodalies Keio, a l’alçada de l’estació Kokuryo (a l’oest de la capital) al voltant de les 20 hores (11.00 GMT) d’aquest diumenge, just quan tancaven els centres de votació per als comicis a la cambra baixa del Parlament nipó.

Les autoritats han detingut el sospitós de l’atac, un home d’uns 20 anys, mentre que estan atenent una quinzena de ferits, entre els quals almenys un es troba en estat greu, segons han informat els mitjans locals.

El sospitós va fer servir un ganivet per atacar diversos passatgers al seu voltant i posteriorment va abocar un líquid inflamable i li va calar foc, causant un incendi dins del vagó, van assenyalar fonts policials.

El succés va causar escenes de pànic dins del tren ia l’andana, amb desenes de persones fugint de les flames i de l’atacant i fins i tot saltant des de les finestres del vagó, segons es va poder veure en diversos vídeos gravats per testimonis presencials i pujats a les xarxes socials .

La companyia operadora va activar el sistema de frenada d’emergència al tenir constància del que estava passant i va fer que el tren s’aturés a l’estació esmentada, que inicialment no formava part d’aquesta línia, per permetre que els passatgers poguessin evacuar.

El Japó va celebrar aquest diumenge unes eleccions generals en què uns 105,6 milions de japonesos estaven cridats a dipositar les seves paperetes als aproximadament 46.000 centres electorals del país, cosa que va comportar un moviment de persones en el transport públic poc habitual per a una jornada no laboral .

Port de Tarragona