Presó per als 12 detinguts que van fugir de l’avió que va aterrar d’emergència a Palma

La policia continua buscant 12 persones més que també van abandonar l'aparell

El jutjat d’Instrucció número 6 de Palma de Mallorca amb funcions de guàrdia ha decretat presó comunicada i sense fiança per a les 12 persones detingudes després d’haver fugit d’un avió que cobria el trajecte del Marroc a Turquia i que va haver d’aterrar d’emergència a l’aeroport de Son Sant Joan. La tripulació va demanar de fer escala a l’aeroport mallorquí després que un passatger fingís estar indisposat. La jutgessa els atribueix inicialment dos delictes diferents de sedició, desordres públics i afavoriment de la immigració irregular. La policia continua buscant 12 persones més que també van abandonar l’aparell.

L’aeronau feia el trajecte Marroc-Turquia i divendres a la nit va aterrar d’emergència a Son Sant Joan per la suposada indisposició d’un jove viatger. Durant l’espera per l’ambulància, es va produir una revolta a bord i una vintena de passatgers d’origen marroquí van abandonar l’avió, van córrer per les pistes de l’aeroport i saltar les tanques de l’aeròdrom, cosa que va obligar a tancar la infraestructura durant més de tres hores (entre les 20.30 hores i les 00.00 hores).

La major part de les detencions es van produir dissabte a Sa Cabaneta, a Marratxí, després que els arrestats saltessin les tanques de l’aeroport de Son Sant Joan i s’amaguessin per la zona. Un dels fugats, però, va ser interceptat més lluny al carrer de Manacor, ja entrant a Palma. Guàrdia Civil i Policia Nacional tenen constància que serien unes 23 o 24 persones les que haurien fugit de l’avió Airbus A320 d’Air Arabia Maroc i en quedarien, per tant, una dotzena per localitzar i arrestar. La incidència va obligar a desviar 13 vols de l’aeroport de Palma, cinc dels quals a l’aeroport de Barcelona-El Prat, segons Aena.

Port de Tarragona