Movistar informa els seus clients d’un ciberatac que ha filtrat dades personals dels usuaris

La companyia assegura que els atacants no han tingut accés a "informació sensible" com ara dades de facturació

arxiu

La companyia de telefonia Movistar ha informat els seus clients que ha patit un atac informàtic i que diverses dades personals dels usuaris han quedat exposades. Segons la informació que la companyia ha fet arribar als seus clients, haurien detectat una «activitat inusual» al seu sistema a través d’un «accés irregular realitzat des de direccions IP sospitoses». Asseguren que han bloquejat aquest accés i s’han pres «les mesures necessàries» perquè no es torni a repetir. Tot i això, lamenten que els atacants han pogut accedir a «dades bàsiques i d’identificació, dades de contacte i informació sobre productes i serveis contractats». Deixen clar que no han tingut accés a informació «sensible» com ara dades de facturació o registre de trucades.

En el mateix missatge que la companyia ha enviat als seus clients, confirmen que no tenen evidencies que els atacants hagin «explotat» les dades que han obtingut a través del ciberatac. Per tot plegat, demanen disculpes als usuaris «per les molèsties que la situació els pugui ocasionar».

Port de Tarragona